Egon Sarv ei ole öelnud: “Meego Remmelis on kuri vaim”

Posted by

Minu kõrvu on jõudnud, et levimas on kuulujutt, et mina (Egon Sarv) olen öelnud, et Meego Remmelis on kuri vaim.

Ma muidugi ei tea, millises konkreetses sõnastuses see kuulujutt levib (või kui laialt see levib).

Aga lükkan selle kuulujutu siin ja kohe ja selgelt ümber – Mina ei ole ei Meego Remmeli ega kellegi teise uskliku kohta midagi sellist asja rääkinud.

Ega ole ka rääkinud isegi mitte midagi ligilähedast või sellesarnast. Ei Meego ega kellegi teise uskliku kohta.

Märkusena lisan, et olen kuulnud usklikke kasutavat selliseid väljendeid oma kaasusklike kohta. Aga minu usuveendumuse seisukohalt ei ole sellise hinnangu andmine usklike kohta õige ja Jumala Sõnaga vastavasuses.

Sa võid olla usuvenna või -õega mingisuguses küsimuses lahkarvamusel ja see on midagi, mida näeme iga päev ja igal pool. Ikka on nii, et mingis küsimuses sa näed asju teistmoodi, kui su vend või õde Kristuses. Vahest on see vastuseis väiksem, vahest suurem.

Aga minu jaoks – väita, et mu usuvennas või -ões on kuri vaim – minu jaoks on selline asi täiesti üle piiri ning vastuvõetamatu. Minu jumalakartus ja usk ei luba mul seda teha.

Nii et ülalmainitud kuulujutt on kohe kindlasti vale.

Egon Sarv

2 comments

  1. Tere Taavi,
   Ei, mul ei ole sel aastal enam teenistusi. Alustan uuesti järgmisel aastal. Aga tänan küsimast. Ole väga õnnsitatud ja rahulikku jõuluaega!

   Soojade tervitustega,
   Egon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *